27 Nisan 2016

s.e no:26 giriş yazısı..

sokak edebiyatı veya zokak zebelliyatı adı ile çıkan güzide fanzinimizin, girdap tarafından hazırlanan son sayısıdır bu. bundan sonraki sayıları hazırlamak isteyen gönüllü biri çıkar ise, fanzin çıkmaya devam eder, olmazsa hakkın rahmetine kavuşmuş demektir. son dönem yaşanan bazı olaylar ve fanzinin içeriğini oluşturan arkadaşların yeteri kadar içerik sağlayamaması nedeni ile, bu kararı aldım..

güzel zamanlarımız oldu. 16 yılda çok güzel anılara sahip olup, güzel dostluklar kurduk. dükkan bile açtık lan, her ne kadar yürümese de. hatta onu da, yürütebilecek birine teslim edebiliriz, ben çekilirim durumdan. çekinerek de aynı zamanda..

16 yıl içinde, bir sürü iyi kötü şey yaşadık, kimi zaman hararetli tartışmalarımız oldu, kimi zaman büyük umutlarla oltaya asıldık. bazen yırtık bir ayakkabı çıktı o oltadan bazen büyük bir alabalık. klişe yazdığımın da farkındayım şu an. napalım. fanzinimizde her ne kadar oluşumumuzun kişisel bir fanzini olsa da çoğu kısmını girdo hallediyordu, içerik tam anlamı ile gelmeyince, çocuk da bu içerik isteme onları okuyup tasnifleme işinden epey sıkıldı.

aslında ikinci bir doğuş aşaması idi pinero tükkan. ama sanırım ayrışmalar ve ayrıntılara takılıp kalmalar, girdo’nun bu içi boş dışı renkli allegoritmada infilak etmesine sebep oldu. bundan sonra tayfadaki arkadaşlarımızı kendi kişisel maruzatlarını tarifledikleri fanzinlerinden takip edebilirsiniz.. tayfa dağılmadı, merkezden kaydı sadece, hepsi bu. 16 yılda yüz kadar fanzin çıkaran csns yayınları da, bundan sonra da işe yarar birkaç kağıt parçası üretmeye devam edecek. ama sanırım bunlar sadece girdo’nun menkulü kıymetsiz hazinelerinden oluşacak..

bugüne kadar yanımda olup destek olan herkese teşekkür ederim. sokak edebiyatı adlı fanzinimiz, 26. ve görevi üstlenen olmazsa belki de son sayısı ile huzurlarınızda.. bundan sonra ki süreçlerde başka fanzinlerde ve kitaplarda yayın hayatımıza devam ederiz. sağ kolumuz (biz de onların sol koluyuz) solucan fanzin ile girdiğimiz ittifaklarda, bazı iç ve dış savaşlardan yere düşmeden çıkmaya çalışırız. eyvallah..


girdap zack unthatow

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder