2 Haziran 2020

söylem niçin: Black Lives Matter

söylemin, sloganın neden #BlackLivesMatter olduğu ve #AllLivesMatter olmadığı yönünde #SethRogen üzerinden bir tartışma dönüyor şu an USA genelinde.. söylemle sorunu olanların derdi başka. mesele de çok başka.hala anlamayan varsa açıklarız da: kendisinin ifadesi üzerinden küfür kıyamet bir yere dönmüş ortalık. açıklama da şu ve bir süredir tartışma sürüyor: "If this is a remotely controversial statement to you, feel free to unfollow me."

ben de ayn fikirdeyim açıkçası. bazı insanlar niyeyse ya türkçe bilmiyor ya algısı biraz karışık veyahut art niyetli. yüz yüze olsak çözebileceğimiz mevzuları büyüttükçe büyütenler istisna, onlarla çözülmez zaten de. bu slogan, beyazlar yaşamasın anlamına gelmiyor değil mi? inat ile, herkes yaşamalı diye tutturmanın anlamı yok ve bence herkes yaşamasın. mesela tepemezdeki virüsler yaşamasın abi.. var mı bu söylemle sorunu olan? vicdan yapan. ama onlar da insan diyen..

mesela ben "iyi polis yoktur" diyorum, gelip "ama aile yaşamlarında şurada burada iyiler" deniyor. "iyi polis yoktur" demek, "bu insan iyi bir baba değildir, iyi bir kardeş değilidr" gibi komple yayılan bir algılama biçimine psiko-difransiyel isimli yeni ürettiğim argümanımla çözümlemelere gidemicem. karnım ağrıyor.. akademik bilgisi yeterli olan ilgilenir. ilgilenilmiştir de.. zamanında.. şimdi matematik kullanarak da anlatırım da, (tek iyi olduğum konu) seçil yasakladı matematiksel argüman kullanmamı : )

mesela polislik mesleği için, verilen emirleri uygulamaya devam ettiğin sürece, iyi polis olamazsın. emirlerin dışına çıktığın anda da, (mesela eylemcilerin arasında katlan destek veren polisler gibi) o zamanda polislik mesleğinin gereğini yerine getirmiyorsundur yani yani artık polis değilsindir. o yüzden "iyi polis" olamazsın abi. o an mesleğinin gereğini yapmıyorsun, emre karşı geliyorsun. emir isyanları yatıştırmak veya kontrol altında tutmak değil mi? değilse bilelim.. hangi devlet bugüne kadar "aktivistlere destek olun, onlarla beraber takılın" diye emir verdi. var mı örneği? ben görmedim! kendi yandaşlarının eylemleri hariç ve o konumuz değil..

o yüzden #BLACK #LIVES #MATTER bunun içine beyaz dı çinliydi uzaylıydı tavuktu köpekti kediydi eklemenin şu an gereği yok. onlar ayrı söylem olarak üretilir.. "all" eklemeye hiç gerek yok. çünkü bazı insanlar çok gereksiz! yoksa şunu da diyek : #virüslivesmatter olur mu? bence olur, olmayan virüs yaşıyor zaten.. kjndfjkndjkgn

neyse.. söylemlerin arkasında, her şeyi genişletilmiş bir söyleme çevirme çabası ile karşı duruş tehlikelidir, şeytan değil oyalanmak önemsiz incik cıncık ayrıntılarda gizlidir.. ..sevgiler.

peace, love, révolte

not: isyanı fransızca diğerlerini ingilizce yazdığım için de, hani arapça kürtçe rusça çince uzaylıca diyen de vardır.. ayrıntılarda boğulmak, gerçeği ıskalamanın en bilindik tuzağıdır. daha çok tv izleyerek, bu tip binlerce tuzak keşfedebilirsiniz. ben almiim..

harf ve kelime hatalarından, sanchez sorumludur ben değil..




 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder